Biljetter – 2012

UEFA faktasida om biljetter: http://www.uefa.com

Andrahandsbiljetter
Det är väldigt vanligt att köpa biljetter på svarta marknaden, så kallade andrahandsbiljetter. Dock kan Svenska fotbollsförbundet inte garantera äktheten på biljetter du köpt av någon annan. På deras hemsida uppmanas du att inte köpa biljetter i andra hand utan istället använda sig av deras auktoriserade ombud, ticnet.

Biljetter till EM i fotboll 2012 börjar säljas första december 2011. 16 länder deltar i mästerskapet och det kommer totalt att spelas 31 matcher. Matcherna kommer att spelas på åtta olika arenor och över 1,4 miljoner biljetter kommer att finnas till försäljning. De flesta biljetterna kommer att säljas via UEFAs officiella hemsida för evenemanget, euro2012.com och via de olika fotbollsförbunden.

Som i tidigare fotbollsturneringar kommer det att finnas möjlighet att köpa lagbiljetter. Lagbiljetter innebär att du köper rätten till att få köpa en biljett om ditt lag går vidare till slutspelet. Om du har lagbiljett för Sverige och vi går vidare till semifinal har du rätt att köpa en semifinalsbiljett. Om du planerar att se många matcher i EM är det här helt klart den typen av biljett du ska köpa. Hur pass lång och lyckad din fest blir kommer hänga ihop med hur bra ditt lag presterar. Det kommer även finnas specialbiljetter som riktar sig till handikappade med synsvårigheter och de som har rörelsehinder.

Om du googlar på biljetter för EM i fotboll 2012 kommer du att se många sajter som redan säljer biljetter eller säljer förhandsbokningar av biljetter. De här sajterna ska man dock akta sig för. I väldigt många fall är det oseriösa försäljare som du riskerar att köpa falska biljetter av. I de fall det är seriösa försäljare är de dock sådana som tjänar pengar på att sälja biljetter i andrahand. De köper upp massor av biljetter och säljer sedan dem vidare till de kunder som betalat överpris för att förhandsboka. UEFA har varnat för dessa försäljare på sin hemsida.

Biljetter till supportrar
Precis som i EM 2008 kommer försäljningen av biljetter att dels ske via UEFAs officiella hemsida och dels via de olika ländernas fotbollsförbund. Varje förbund blir tilldelad en viss kvot biljetter. Eftersom intresset för att åka till EM ökar om ens eget land är med beror kvotens storlek till stor del på huruvida landet är med i EM eller inte. Om Sverige kvalificerar sig till EM 2012 kommer alltså svenska fotbollsförbundet att ha fler biljetter att sälja. Biljetterna säljs sedan till svenska fotbollssupportrar. Eftersom intresset för EM-biljetter alltid är väldigt högt i Sverige brukar fotbollsförbundet att lotta ut biljetterna till de som föranmält sig. Om du vill ha en biljett kan du alltså antingen köpa den via UEFA eller vara med i fotbollsförbundets lotteri.

Det här inlägget postades i EM 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *